Diensten

Expressen nationaal en internationaal


Als expresstransportbedrijf staan we in voor al uw dringende zendingen.  We behandelen uw nationale en internationale zendingen met de grootste zorg.  U kan ons op elk moment bereiken, we staan 24/7 en 365/365 tot uw dienst. Uw vraag wordt onmiddellijk behandeld en we gaan samen met u op zoek naar de best passende oplossing. 

Ook Just-In-Time deliveries behoren tot onze specialiteiten. Wanneer uw goederen stipt moeten aankomen, zorgen we ervoor dat onze wagen er staat.  Wanneer u ons een Just-In-Time delivery toevertrouwt, moet u zich geen zorgen meer maken over dit transport.  We garanderen een levering  op het afgesproken uur.

Zoals elk transportbedrijf moeten we rij-en rusttijden naleven.  Het naleven van de rusttijden kan nadelige gevolgen hebben voor uw dringende zendingen.  Om deze vertraging weg te werken bieden we de mogelijkheid om 2 chauffeurs op uw vracht in te zetten. Op deze manier is uw zending niet onderhevig aan de vertraging die te wijten is aan wettelijke rij- en rusttijden.  Uw lading blijft op deze manier in beweging.


Volume op korte afstand


In de transportwereld heerst het misverstand dat expresstransport steeds duurder is dan een klassiek distributietransport (groupagetransport).  Wanneer u van onze diensten gebruik zou maken voor een transport met een beperkte transitafstand en een groter volume kunnen we u betere prijzen bieden dan een klassieke distributietransporteur.

U combineert een voordelige prijs met de talloze voordelen die een expresstransport biedt tegenover een groupagetransport.  De goederen worden bij expresstransport niet meer overgeladen, de goederen worden niet gecombineerd met goederen van andere klanten en onze vrachtwagens rijden rechtstreeks door naar uw bestemmeling.


Directe uitlevering


Dit zijn niet-dringende ladingen waarvoor u toch expresstransport prefereert.

Dit omdat u de kans op beschadiging, verlies, diefstal, enz.  van uw broze, kwetsbare en/of dure goederen volledig wenst uit te sluiten.


Rondritten


Indien u verschillende laad- en/of losplaatsen heeft, maken we voor u een gepersonaliseerde rondrit met enkel uw lading op het voertuig.  We bekijken wat voor u de meest optimale route is, om u op een zo economisch mogelijke manier te helpen.  Deze vrachtwagen staat tijdens de rondrit volledig te uwer beschikking.  U kan uw route steeds wijzigen, indien er voor u iets dringend zou bijkomen.

Ook afhalingen kunnen in deze ritten verweven worden.

Het track-and-trace systeem zorgt ervoor dat u op elk ogenblik te weten kan komen  hoe uw rondrit  evolueert. Op deze manier kan u op elk moment bijsturen.

Ideaal voor firma's die overflows of afwezigheid van eigen personeel wensen op te vangen.


ADR (colli / alle klassen behalve 1 en 7)


ADR stelt hoge eisen wat betreft transport. De gekende kwaliteit én service van Xwift trekken we dan ook door in al uw ADR-transporten (colli – alle klassen behalve 1 en 7).

Dit type transport vergt van begin tot einde een aparte kennis en ervaring. Xwift stelt dan ook alles in het werk om de veiligheid te garanderen. Een deel van onze chauffeurs zijn speciaal voor ADR opgeleid, daarnaast hebben we intern onze eigen veiligheidsadviseur.

Enkel op deze manier kan u er zeker van zijn dat we uw goederen zonder problemen uitleveren volgens de wettelijke bepalingen.


Moffett / Kooiaap


Wanneer u kiest voor onze meeneemheftrucks hoeft de chauffeur bij het laden of lossen niet langer te wachten tot er een vorkheftruck vrijkomt. Hierdoor kan veilig, snel en doeltreffend afgeleverd worden.

Kortom, meer leveringen op een kortere tijd, een stevige besparing!

Verder kunnen we met onze Moffett’s ook leveren op moeilijk te bereiken locaties, zoals werven, onderbroken en/of smalle straten,…


Koel- en vriestransport


Voor al uw transporten die onder een geconditioneerde temperatuur moeten worden vervoerd, kunnen we u een gepaste oplossing aanbieden.

Onze voertuigen hebben volgende specificaties:

• -25°C / +25°C
• ATP-FRC keuring
• Pharma keuring
• Bi-temperatuur mogelijkheid + verplaatsbare tussenwand
• Koudegordijn met deurcontact + timer
• XL-ladingzekerheid certificaat
• Low Noise koelgroep
• Datacold 600T + printer = permanente opvolging van de temperatuur tijdens het transport